Röstitud köögiviljad:

1 spl

oliiviõli

300 g

kirsstomateid

2

punast paprikat

1

suur suvikõrvits

sool ja pipar

Risoto:

1 spl

oliiviõli

1

suur punane sibul, hakitud

3

küüslauguküünt, hakitud

225 g

risotoriisi

1 spl

balsamico äädikat

250 ml

tomatipüreed

250 ml

köögiviljapuljongit

umbes 6

päikesekuivatatud tomatit, tükeldatud väikesteks tükkideks

peotäis

värsket basiilikut, rebitud

maitse järgi

sool ja pipar

vegan parmesan või maitsepärm (valikuline)

Mõnusalt kreemine tomatirisoto, mis lausa pakatab maitsetest! Ideaalne õhtusöök.

Kogus:4

VALMISTAMINE

Köögiviljade röstimine:

  1. Eelsoojenda ahi kuni 180C. Lisa oliiviõli ahjuvormi.
  2. Tükelda köögiviljad väikesteks tükkideks ja viska kõik ahjuvormi, lisa soola ja pipart ja sega korralikult läbi.
  3. Rösti ahjus umbes 30 minutit.

Risoto tegemine:

  1. Nii kaua kui köögiviljad on ahjus, võta suurem pann ja lisa oliiviõli ning kuumuta madalal kuumusel.
  2. Prae mõni minut sibulat ning lisa küüslauk ja prae veel minutike.
  3. Sega sisse riis koos äädikaga ja sega pool minutit, et riis oleks õliga kaetud.
  4. Lisa juurde tomatipüree ja köögiviljapuljong, lisades ½ tassi korraga ja vaheldumisi. Lase riisil imenduda enne kui lisad juurde.
  5. Peale 20 minutit, lisa päikesekuivatatud tomatid ja röstitud köögiviljad. Sega kõik läbi, lisades vajadusel rohkem vedelikku, ja lase veel 5 minutit keeda kuni riis on valmis.
  6. Võta tulelt ja sega sisse basiilik, sool ja pipar ning kui kasutad, siis parmesan või maitsepärm. Soovi korral võid ka sisse segada veel oliiviõli või taimset võid, et saada eriti kreemjas risoto.
  7. Serveeri ja naudi!