Kreemine tomatirisoto

Mõnusalt kreemine tomatirisoto, mis lausa pakatab maitsetest! Ideaalne õhtusöök.

Kogus:4

VALMISTAMINE

Köögiviljad:

  1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Lisa oliiviõli ahjuvormi.
  2. Tükelda köögiviljad väikesteks tükkideks ja viska kõik ahjuvormi, lisa soola ja pipart ja sega korralikult läbi.
  3. Rösti ahjus umbes 30 minutit.

Risotto:

  1. Nii kaua kui köögiviljad on ahjus, võta suurem pann ja lisa oliiviõli ning kuumuta madalal kuumusel.
  2. Prae mõni minut sibulat ning lisa küüslauk ja prae veel minutike.
  3. Sega sisse riis koos äädikaga ja sega pool minutit, et riis oleks õliga kaetud.
  4. Lisa juurde tomatipüree ja köögiviljapuljong, lisades ½ tassi korraga ja vaheldumisi. Lase riisil imenduda enne kui lisad juurde.
  5. Peale 20 minutit, lisa päikesekuivatatud tomatid ja röstitud köögiviljad. Sega kõik läbi, lisades vajadusel rohkem vedelikku, ja lase veel 5 minutit keeda kuni riis on valmis.
  6. Võta tulelt ja sega sisse basiilik, sool ja pipar ning kui kasutad, siis parmesan või maitsepärm. Soovi korral võid ka sisse segada veel oliiviõli või taimset võid, et saada eriti kreemjas risoto.
  7. Serveeri ja naudi kohe. 
Köögiviljad:
oliiviõli1 spl
kirsstomatid300 g
punane paprika2
suur suvikõrvits1
sool, pipar
Risotto:
oliiviõli1 spl
suur punane sibul, hakitud1
küüslauguküüs, hakitud3
risottoriis225 g
balsamico äädikas1 spl
tomatipüree250 ml
köögiviljapuljong250 ml
päikesekuivatatud tomatid6
värske basiilik, rebitudpeotäis
sool, piparmaitse järgi
Bon maitsepärm (valikuline)

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!