2 tk

sibulat (hakitud suuremateks tükkideks)

2 tk

paprikat (suurt, hakitud suuremateks tükkideks)

3 tk

küüslauguküünt

1/3 tl

tüümiani

3 tk

tomatit (hakitud suuremateks tükkideks)

Maitseks

soola ja pipart

1/4 tassi

basiilikulehti (lõigatud ribadeks)

1-2 spl

maitsepärmi (soovi korral)

 Ilmselt oled sa märganud, et Taimsel Teisipäeval on tomati ja paprikaga eriline suhe. Neid kahte kombineerides saab luua hämmastavalt maitsvaid roogasid ja kauneid värve. Paneme taaskord paprika ja tomati ühte patta ning tulemuseks on mõnusa aroomiga kreemine ja tummine supp. Antud kogusest saab umbes 4 portsu.

Nupukamad (või laisemad) teevad topelt koguse ja säilitavad ülejäänu sügavkülmas. Siis, kui ühel hetkel nii tahaks kosutavat kõhutäit, aga jaksu selle korraldamiseks eriti ei ole, on supp kohe “varnast” võtta.

 VALMISTAMINE

Pane sibul ja paprika suuremale pannile ning prae neid õlis keskmisel kuumusel umbes 10 minutit. Lisa küüslauk ja tüümian ning prae veel minutike. Lisa tomatid ja küpseta kaane all umbes 20 minutit. Püreesta supp blenderis (ole ettevaatlik, sest segu on kuum) või saumikseriga.

Vajadusel lisa veel maitseaineid – ja ära unusta ka maitsepärmi! Mmmmm…

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev 

Retsepti allikas: Forks over Knives