VALMISTAMINE:
- Leota india pähkleid väikses kausis umbes 30 minutit või kui Sul selleks aega ei ole, keeda neid 15 minuti jagu. Vett pane nii palju, et pähklid oleks veega kaetud.
- Samal ajal pane kaanega pannile 0.25 tassi vett ja sibul ja lase umbes 5 minutit kõrgel kuumusel valmida (võid vee asemel kasutada ka paari spl õli). Sega sisse seened, maitsesta pipraga ning lase keskmisel kuumusel valmida umbes 10 minutit, kuni seened on pehmed.
- Lisa rohelised herned ja lase veel 5 minutit podiseda ning vajadusel lisa ka õli või vett (vett 1-2 tl korraga), et toit põhja ei kõrbeks. Tõsta pann tulelt.
- Lase paksupõhjaline pott kuumaks, vala sinna puljong, riis (kui kasutad valget riisi, valmib toit oluliselt kiiremini, seega pea seda silmas, küüslauk ja tüümian.
- Lase toidul keema tõusta, seejärel alanda kuumust, kata pott kaanega ning lase toidul seda aeg-ajalt segades valmida. Riis on Sulle indikaatoriks – see peab olema enam vähem pehme (pruuni riisi korral keeda umbes 45 minutit).
- Samal ajal pane india pähklid koos leotusvedelikuga blenderisse ja blenderda pehmeks.
- Kui riis on enam vähem pehme, lisa samasse potti seente ja sibula segu, india pähkli koor, õunaäädikas, maitsepärm ja sool.
- Küpseta kaaneta potis keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades, kuni riis on täiesti valmis ja kreemine – umbes 20 minutit (pruuni riisi korral). Vajadusel lisa vett, kui toit tahab põhja kinni jääda.
- Lase toidul kaane all veel 5 minuti jagu seista, maitse ning vajadusel maitsesta veel ja asu nautlema!