0.5 tassi

India pähkleid (leotada vees vähemalt 30 minutit või keeta potis u 15 minutit)

6 tk

Kartulit (koori ja tükelda kuubikuteks)

1 tk

Sibul

3 tk

Porgandit (koori ja tükelda kuubikuteks/seibideks)

1 tk

Lillkapsa pea (tükelda/ sobib ka brokoli)

1 spl

Karrimaitseainet

0.5-1 spl

Jahvatatud köömneid

1 spl

Paprikapulbrit (suitsutatud)

0.5 tl

Tüümiani (soovi korral)

2 tassi

Külmutatud rohelisi herneid (sulatatuna)

1 purk

Kikerherneid (kurna ja loputa)

3-4 spl

Maitsepärmi

Maitseks

Spinatit või lehtkapsast (hakitud/soovi korral)

 Kui paljud teist on valmistanud kartulikarrit? Tõenäoliselt mitte väga paljud. Aga miks mitte seda teha? Kartulikarri on mõnusalt tummiseks suutäieks ja kes teab – ehk on tegemist sinu uue lemmikuga? Alltoodud kogustest jagub umbes neljale inimesele.

 VALMISTAMINE

Leota India pähkleid vees 30 minutit või keeda umbes 15 minuti jagu (kõik pähklid peaks olema veega kaetud).

Samal ajal pane kartulikuubikud koos 2 tassitäie veega keskmise suurusega kaanega potti ja lase veel keema tõusta.

Lisa hakitud sibul ja porgandikuubikud ning alanda kuumust. Lase neil keskmisel kuumusel kaane all pehmeneda umbes 10 minutit, vahepeal sega.

Lisa tükeldatud lillkapsas, karri, köömned ning lase toidul veel umbes 15 minuti jagu podiseda.
Kui pähklid on pehmed, vala need koos leotusvee (keetmise korral lase sel enne natuke jahtuda) ja maitsepärmiga blenderisse ja töötle, kuni saavutad kreemja konsistentsi (kuni paar minutit). Lisa potti, sega ja lase toidul veel paar minutit valmida.

Lõpetuseks lisa kikerherned, rohelised herned, spinat või lehtkapsas ning lase veel umbes 5 minuti jagu podiseda.

Naudi uusi maitseid!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev