Kreemine kartulikarri

Kui paljud teist on valmistanud kartulikarrit? Tõenäoliselt mitte väga paljud. Aga miks mitte seda teha? Kartulikarri on mõnusalt tummiseks suutäieks ja kes teab – ehk on tegemist sinu uue lemmikuga?

VALMISTAMINE:

  1. Leota India pähkleid vees 30 minutit või keeda umbes 15 minuti jagu (kõik pähklid peaks olema veega kaetud).
  2. Samal ajal pane kartulikuubikud koos 2 tassitäie veega keskmise suurusega kaanega potti ja lase veel keema tõusta.
  3. Lisa hakitud sibul ja porgandikuubikud ning alanda kuumust. Lase neil keskmisel kuumusel kaane all pehmeneda umbes 10 minutit, vahepeal sega.
  4. Lisa tükeldatud lillkapsas, karri, köömned ning lase toidul veel umbes 15 minuti jagu podiseda.
  5. Kui pähklid on pehmed, vala need koos leotusvee (keetmise korral lase sel enne natuke jahtuda) ja maitsepärmiga blenderisse ja töötle, kuni saavutad kreemja konsistentsi (kuni paar minutit). Lisa potti, sega ja lase toidul veel paar minutit valmida.
  6. Lõpetuseks lisa kikerherned, rohelised herned, spinat või lehtkapsas ning lase veel umbes 5 minuti jagu podiseda.
India pähklid (leotada vees vähemalt 30 minutit või keeta potis u 15 minutit)1/2 tassi
kartulid, tükeldatud6
sibul, tükeldatud1
porgand, tükeldatud3
lillkapsapea, tükeldatud1
karrimaitseaine1 spl
köömned, jahvatatud1/2-1 spl
suitsutatud paprikapulber1 spl
tüümian1/2 tl
rohelised herned2 tassi
kikerherned1 purk
Bon maitsepärm3-4 spl
spinat või lehtkapsasmaitseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!