1

sibul (suuremateks tükkideks lõigatud)

3

porgandit (suuremateks tükkideks lõigatud)

1-2

selleri vart (suuremateks tükkideks lõigatud)

1 tass

kuivatatud poolitatud herneid (eelnevalt 12-24h leotatud)

1

kartul

0.25 tassi

punaseid läätsesid

2 l

vett

100 ml

kaera või sojakoort

1 tl

soola

0.25 tl

purustatud köömneid

näpuotsatäis

tüümiani

0.5 tl

puljongipulbrit

0.5 tl

paprikapulbrit

3 spl

maitsepärmi

Maitseks

pipart/ küüslaugupipart

Meil Taimse Teisipäeva tiimis on välja kujunenud teatud nõrkus püreesuppide vastu. Neid on nii lihtne valmistada ja lisaks on see ideaalne võimalus lisada suppi selliseid koostisosi, mis võib-olla ei ole kõigi osapoolte suured lemmikud. Tulem meeldib aga kõigile – ilus värv ja mahe maitse! Suureks boonuseks on seegi, et sellistes suppides on ühe või teise komponendi asendamine imelihtne ja maitse ei kannata. Nii on iga kord kerge lisada mingi erinev maitsenüanss. 

VALMISTAMINE
Eelmisel õhtul või samal hommikul pane tassitäis herneid rohke veega likku. Kui aga unustasid herned likku panemata või on niisama laisk olla, siis võib herned asendada ka punaste läätsedega. Supp tuleb hea igal juhul! 

Pane poti põhja törts õli, lase kuumaks ja pruunista selles sibulat, porgandit ja sellerit mõne minuti jagu. Maitsesta soolaga ja sega läbi. Lisa kartul, herned ja läätsed, sega ja lase neilgi paar minutit praadida. Seejärel lisa vesi ja kõik maitseained välja arvatud maitsepärm ja koor. Lase keskmisel kuumusel valmida, kuni kõik koostisosad on pehmed (u 40-50 minutit). Lisa koor ja maitsepärm ning lase veel 5 minutit valmida.

Naudi kosutavat kõhutäit! Kõrvale haukamiseks sobib hästi värske ja pehme must leib!  Ah jaa, peale sobib visata ka peotäis erinevaid seemneid!
Millised on Sinu lemmikud püreesupi kooslused? 


Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev