300 g

(Täistera) spagette

2 tk

Küpset avokaadot

0,5 tassi

Värsket basiilikut

2 tk

Küüslauguküünt

80 ml

Oliiviõli

1 tass

Poolitatud kirsstomateid

0,5 tassi

Maisi (kurnatud ja loputatud)

2 spl

Värsket sidrunimahla

Maitsestamiseks

Soola ja pipart

 Läheme hästi lihtsa vastupanu teed. Vahel on nii, et ajast jääb puudu ja vaja oleks toit hästi kiirelt valmis saada. Samal ajal ei ole kuidagi nõus tegema mööndusi maitse osas – ikka tahaks, et toit pakuks hea elamuse ja oleks igati nauditav.

Isegi kõige kiiremal ja hullemal päeval leiad selle hetke, et istuda ja süüa. Lisaks muidugi tuleb leida aeg, et korralikult mäluda, soodustamaks seedimist ja vitamiinide imendumist. Olgu see hetk siis ka vääriline!

Paneme omalt poolt õla alla ja toome Sinuni eriliselt kreemise ja lihtsa pasta retsepti, mis valmib kokku 20 minutiga ning millest söönuks saab neli inimest. Või noh, kui on eriline nälg, siis ehk 3… Või mõnel päeval ehk koguni 2. Aga me ei pane pahaks. Elu on elamist ja nautimist väärt!

Ja siinkohal võib veel “lohutuseks” mainida, et avokaado on väga tervislik ja kasulikest ainetest pungil (kui seda just igapäevaselt mitme kaupa sööma ei hakka – kaloreidki jagub neis rohkelt).

 VALMISTAMINE
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ja aseta kõrvale.

Samal ajal valmista avokaadokaste. Pane blenderisse puhastatud avokaadod, basiilikulehed, küüslauk ja sidrunimahl, sool ja pipar ning töötle ühtseks massiks. Seejärel lisa oliiviõli ja blenderda veel, kuni segu on muutunud kreemjaks.

Sega suures kausis kokku keedetud spagetid ja avokaado kaste ning lisa kirsstomatid ja mais.

Serveeri kohe ja naudi avokaado sametist kreemisust, krõmpsu maisi ja mahlase tomati maitset!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas.