700 g

väikseid punaseid kartuleid

1/4 tass

peterselli, jämedalt hakitud

Kastme jaoks:

3 spl

punase veini äädikat

2 spl

vett

2 spl

miso

1 tl

tahinit

1 tl

sidrunikoort

1/4 tl

sibulapulbrit

1/2 tl

küüslaugupulbrit

1/2 tl

meresoola (+/- maitse järgi)

näpuotsaga

musta pipart (+/- maitse järgi)

Toome Sinuni jällegi ühe lihtsa, värske ja värvilise salati – Kreeka kartulisalat! See näeb lihtsalt imeline välja! Eriti mõnus on see salat soojana, kuid kui ilm on natuke liiga palav, on see ka külmana imemaitsev. 😛

Kogus: 4-5

VALMISTAMINE:

  1. Pese kartulid ja lõika pooleks (koor jääb peale), pane need külma vette ja lisa veidi meresoola. Pane pott kõrgele kuumusele ja kuumuta keemiseni, ning siis keera kuumus madalamaks, keskmisele kuumusele. Keeda nii umbes 25-30 minutit kuni on kahvliga katsudes pehmed. Mitte üle keeta, muidu kartulid lagunevad.
  2. Sellel ajal kui kartulid keevad, valmista kaste. Pane kõik koostisosad kaussi ning sega korralikult ja aseta kõrvale.
  3. Kui kartulid on valmis, kurna ära vesi ja lase peale külma vett, et küpsemisprotsess lõpetada. Pane kartulid taldrikule paariks minutiks jahtuma.
  4. Kui kartulid on veidi maha jahtunud, soojad, mitte kuumad, siis pane need suurde kaussi. Kalla peale kaste ja petersell. Sega õrnalt läbi, et kõik kartulid oleks kastmega kaetud.
  5. Serveeri ja naudi!

Selleks, et valmistada samasugune kausike nagu pildil, lisa hulka veel: rohelist salatit, kurgiribad, redise viilud, tomatisektorid, röstitud kikerherned, viilutatud punane sibul ja kreeka oliivid. 😉