Kreeka kartulisalat

Kogus: 4-5

VALMISTAMINE:

  1. Pese kartulid ja lõika pooleks (koor jääb peale), pane need külma vette ja lisa veidi meresoola. Pane pott kõrgele kuumusele ja kuumuta keemiseni, ning siis keera kuumus madalamaks, keskmisele kuumusele. Keeda nii umbes 25-30 minutit kuni on kahvliga katsudes pehmed. Mitte üle keeta, muidu kartulid lagunevad.
  2. Sellel ajal kui kartulid keevad, valmista kaste. Pane kõik koostisosad kaussi ning sega korralikult ja aseta kõrvale.
  3. Kui kartulid on valmis, kurna ära vesi ja lase peale külma vett, et küpsemisprotsess lõpetada. Pane kartulid taldrikule paariks minutiks jahtuma.
  4. Kui kartulid on veidi maha jahtunud, soojad, mitte kuumad, siis pane need suurde kaussi. Kalla peale kaste ja petersell. Sega õrnalt läbi, et kõik kartulid oleks kastmega kaetud.
  5. Serveeri ja naudi!
väiksed punased kartulid700 g
petersell, jämedalt hakitud1/4 tass
Kaste:
punase veini äädikas3 spl
vesi2 spl
miso2 spl
tahiini1 tl
sidrunikoor1 tl
sibulapulber1/4 tl
küüslaugupulber1/2 tl
sool, piparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!