Kosutav ja soojendav tšilli

Tšillit ei pea üldse kartma, sest seda saab kohandada täpselt oma maitsele sobivaks – tulisuse armastajale vürtsikam ja mahedama maitse eelistajale leebem. Vaata retsepti SIIT.

See on mõnusalt kosutav kõhutäis ennekõike jahedama ilma puhul, kuid vahel on ka soojal ajal isu millegi eriti toitva ja tummise järele.

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta suures potis õli, lisa sibul ja küüslauk, maitsesta soolaga ning lase keskmisel kuumusel klaasjaks küpseda (umbes 5 minutit). Lisa potti jalapeno piprad (kui kasutad neid), seller ja paprika ning kuumuta veel 5-7 minutit, kuni kõik on pehmeks muutunud.
  2. Lisa konservtomatid, puljong ja tomatipasta, sega läbi ning tõsta kuumust.
  3. Lisa kurnatud ja loputatud oad, tšilli maitseaine, köömned, oregano/tüümian ja sool.
  4. Lase kõigel kaaneta potis umbes 10-15 minutit podiseda, kuni segu pakseneb.
  5. Kõige lõpuks lisa Cayenne’i pipar ja veel soola, kui tunned, et see on vajalik.
  6. Serveeri maitsepärmi või taimse koorega.
oliiviõli1.5 spl
puljong250 ml
sibul, hakitud1
küüslauguküüs, purustatud4
jalapeno, hakitud2
sellerivars, hakitud2
paprika, hakitud1
tomatid, purustatud1 purk
tomatipasta6 spl
punased oad1 purk
kikerherned või oad1 purk
tšilli1-2 spl
köömned, jahvatatud2 spl
oregano, kuivatatud1 tl
sool, Cayenne piparmaitse järgi
taimne koor, Bon maitsepärmserveerimiseks:

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!