1.5 spl

Oliiviõli

250 ml

Puljongit

1 tk

Sibul (haki peeneks)

4 tk

Küüslauguküünt (purusta)

2 tk

Jalapeno kauna (haki peeneks / (maheda maitse eelistaja võib selle ära jätta ja toit on siiski maitsev)

2 tk

Sellerivart (haki peeneks)

1 tk

Paprika (haki peeneks)

1 purk

Purustatud tomateid

6 spl

Tomatipastat

1 purk

Punaseid ube (loputa ja kurna)

1 purk

Kikerherneid või muid ube (loputa ja kurna)

1-2 spl

Tšillit

2 spl

Jahvatatud köömneid (või 1 spl vürtsköömneid)

1 tl

Kuivatatud oreganot (võib asendada tüümianiga vms)

Maitseks

Soola, Cayenne pipart

Lisandid

Taimetoitlaste kaste, Maitsepärm

 Tšillit ei pea üldse kartma, sest seda saab kohandada täpselt oma maitsele sobivaks – tulisuse armastajale vürtsikam ja mahedama maitse eelistajale leebem.

See on mõnusalt kosutav kõhutäis ennekõike jahedama ilma puhul, kuid vahel on ka soojal ajal isu millegi eriti toitva ja tummise järele.

Toidust jagub 4 inimesele, kui aga riisi või bulgurit juurde keedad, jagub enamalegi.

 VALMISTAMINE

Kuumuta suures potis õli, lisa sibul ja küüslauk, maitsesta soolaga ning lase keskmisel kuumusel klaasjaks küpseda (umbes 5 minutit). Lisa potti jalapeno piprad (kui kasutad neid), seller ja paprika ning kuumuta veel 5-7 minutit, kuni kõik on pehmeks muutunud. Lisa konservtomatid, puljong ja tomatipasta, sega läbi ning tõsta kuumust. Lisa kurnatud ja loputatud oad, tšilli maitseaine, köömned, oregano/tüümian ja sool.

Lase kõigel kaaneta potis umbes 10-15 minutit podiseda, kuni segu pakseneb. Kõige lõpuks lisa Cayenne’i pipar ja veel soola, kui tunned, et see on vajalik.

Ja valmis üks korralik tšilli ongi! Söö nii või lisandiga ning pane soovi korral peale Taimetoitlaste kastet. Samas sobib siingi Maitsepärm imehästi peale puistamiseks kosutades keha (B-grupi vitamiinid ja tsink) ning muutes maitseelamuse veelgi erilisemaks.

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev 

Retsepti allikas.