Kõrvitsaravioolid

Need kodused ravioolid imelise kreemja kõrvitsatäidisega sobivad ideaalselt sügishooajaks! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 3

VALMISTAMINE:

Taina valmistamine:

  1. Pane kaussi jahu, vesi ja oliiviõli. Sega kahvliga kuni tekib tainas.
  2. Sõtku tainast umbes 2 minutit, kata puhta köögirätikuga ja pane u tunniks külmkappi.

Kõrvitsatäidis:

  1. Auruta või keeda kõrvitsat umbes 25 minutit või kuni see on piisavalt pehme, et püreestada. Purusta kahvliga. Jäta see samm vahele kui kasutad poest ostetud püreed.
  2. Pane kõik täidise koostisosad blenderisse ja blenderda kuni ühtlane ja kreemjas.

Ravioolide tegemine:

  1. Võta külmkapist varem tehtud tainas ja rulli see õhukeseks 3-4 mm paksuseks kihiks
  2. Kasutades klaasi, lõika tainast välja keskmise (6-7 cm diameeter) suurusega ringid. Allesjäänud tainas pane kokku, rulli uuesti ja lõika veel.
  3. Pane umbes 1-2 tl täidist iga ringi keskele. Määri ringi ääred õrnalt veega ning voldi see pooleks. Ääred vajuta kinni kahvliga.
  4. Pane suur pott veega keema. Kui vesi keeb, pane ravioolid ettevaatlikult potti. Keeda kuni ravioolid tõusevad pinnale (umbes 2-3 min).
  5. Kui ravioolid on valmis, prae need kuumal pannil taimse võiga krõbedaks.
Tainas
jahu250 g
vesi125 ml
oliiviõli1.5 spl
Kõrvitsatäidis
kõrvitsapüree225 g
kikerherned130 g
kookoskoor või muu taimne koor1 spl
küüslauguküüs3
maitsepärm (valikuline)1 spl
sool, piparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!