250 g

meelepäraseid makarone

1

sibul

2

küüslauguküünt

500 g

seeni või muid meelepäraseid köögivilju

2 sl

õli

1 tass (u 240 g)

valgeid ube, keedetud või purgist

100 ml

köögiviljapuljongit (nt Food Studio)

150 ml

magustamata sojakoort või sojapiima

3 sl

maitsepärmi helbeid (nt Bon Soya)

1 sl

tamari kastet

Näpuotsatäis

muskaatpähklit

soola ja pipart

Kaunistuseks

peterselli, seedermänniseemneid

Ei ole vist inimest, kellele koorene pasta ei maitseks! Kui Sa suur seenefänn ei ole, võid need retseptis asendada meelepärase köögiviljaga – katseta näiteks suvikõrvitsaga!

Kogus: kahele

 VALMISTAMINE

  1. Koori ja haki sibul. Koori ja purusta küüslauk.
  2. Pese petersell, raputa kuivaks ja haki.
  3. Puhasta seened ja viiluta.
  4. Loputa ja kurna oad, sega need sojakoorega ning lisa koos purustatud küüslaugu ja maitsepärmiga köögikombaini.
  5. Kuumuta pannil õli ja pruunista hakitud sibulaid 2-3 minutit. Lisa seened ja prae.
  6. Samal ajal, keeda pasta, juhindudes pakil olevast juhisest.
  7. Kui seened on kergelt kuldpruunid, lisa köögiviljapuljong, tamari kaste ja oapüree. Kuumuta keemiseni ja lase mõned minutid podiseda.
  8. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa muskaatpähklit või peterselli.
  9. Rösti seedermänniseemneid pannil ilma õlita, kuni kuldpruunid.
  10. Kui makaronid on al dente, kurna need keeduveest.
  11. Sega pasta kastmega ja serveeri röstitud seedermänniseemnete ja peterselliga!

Tee oma toidust pilti ka ja tag’i #taimneteisipäev! 🙂

Retsepti allikas