Koorene seenepasta

Ei ole vist inimest, kellele koorene pasta ei maitseks! Kui Sa suur seenefänn ei ole, võid need retseptis asendada meelepärase köögiviljaga – katseta näiteks suvikõrvitsaga! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 2

VALMISTAMINE:

  1. Koori ja haki sibul. Koori ja purusta küüslauk.
  2. Pese petersell, raputa kuivaks ja haki.
  3. Puhasta seened ja viiluta.
  4. Loputa ja kurna oad, sega need sojakoorega ning lisa koos purustatud küüslaugu ja maitsepärmiga köögikombaini.
  5. Kuumuta pannil õli ja pruunista hakitud sibulaid 2-3 minutit. Lisa seened ja prae.
  6. Samal ajal, keeda pasta, juhindudes pakil olevast juhisest.
  7. Kui seened on kergelt kuldpruunid, lisa köögiviljapuljong, tamari kaste ja oapüree. Kuumuta keemiseni ja lase mõned minutid podiseda.
  8. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa muskaatpähklit või peterselli.
  9. Rösti seedermänniseemneid pannil ilma õlita, kuni kuldpruunid.
  10. Kui makaronid on al dente, kurna need keeduveest.
  11. Sega pasta kastmega ja serveeri röstitud seedermänniseemnete ja peterselliga!
meelepärased makaronid250 g
sibul1
küüslauguküüs2
seened või muud meelepärased köögiviljad500 g
õli2 sl
valged oad, keedetud või purgist1 tass (u 240 g)
köögiviljapuljong (nt Food Studio)100 ml
magustamata sojakoor või sojapiim150 ml
Bon maitsepärm3 sl
tamari kaste1 sl
muskaatpähkelnäpuotsatäis
sool, piparmaitse järgi
petersell, seedermänniseemnedkaunistuseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!