1 tk

Suvikõrvits

1/2-1/3 kruusi

Kinoad

1 tk

Sibul

1-2 tk

Küüslauguküünt

2 tk

Tomatit

1 tk

Porgand

1 spl

Oliiviõli

Maitseks

Soola, vahemere maitseaineid (oregano, basiilik, jm), tšillipipart

 Siin on Sulle ühe mõnusalt suvise ampsu retsept – kinoatäidisega suvikõrvits.

Miks mitte valmistada üks maitsev roog, mis täidab kõhtu ja pakub silmailu – no vaadake ometi seda kollast “paadikest”! Kui Sa pole veel kinoaga sõber, siis on tõesti tagumine aeg tutvust sobitada. Ja kui Sulle tundub, et kinoa on kalli võitu, siis tea, et õnneks paisub teine väga hästi ja ühest pakist jagub mitmeks ja mitmeks korraks. Kogusest saab 2-3 portsjonit. 

 VALMISTAMINE

Lõika suvikõrvits pikuti pooleks ja tühjenda sisust. Piserda oliiviõliga, raputa peale veidi sooja ja pane suvikõrvitsalaevukesed täidise tegemise ajaks 175 kraadisesse ahju. Keeda kinoa pehmeks vastavalt pakendil olevale õpetusele. Samal ajal prae pannil väheses õlis tükeldatud sibul, küüslauk, tomatid, riivitud porgand ja tükeldatud suvikõrvitsa sisu. Lisa maitseained ja lõpuks keedetud kinoa.

Tõsta sisu suvikõrvitsalaevukestesse ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15 minutit (suvikõrvits peaks olema pehme). Ja kui Sul on kodus maitsepärm olemas, siis puista ka seda helde käega valminud toidule. Bon appetit!

Ps! Samal ajal, kui lased heal maitsta, kiika ka teisi veganmaailma blogi retsepte – see on üks avastamist väärt koht!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas.