50 g

mandleid

4 tl

oliiviõli

2

küüslauguküünt (hakitud)

1 spl

punase pipra helbeid

1

sellerivars (hakitud)

100 g

kinoad

1

kollane paprika

2

rohelise sibula vart (peeneks hakitud)

1 tl

tüümiani (värsket või kuivatatud)

1

keskmine suvikõrvits (poolitatud ja seejärel viilutatud)

1

poolitatud laim

Täna toome Sinuni tõenäoliselt natuke uusi maitseid ja veidi ebatavalise kombo. Selles mõnusas salatis kohtuvad mandlid köögiviljadega ja ilmneb, et nood käivad kokku nagu sukk ja saabas.
Avasta uusi maitseid ja kooslusi, sest elu ja Sina ise oled seda väärt!

Sellest kogusest saab söönuks kaks inimest ja kokku kulub aega 50 minutit.

 

VALMISTAMINE

Eelkuumuta ahi 180°C juures. Rösti mandleid umbes 6-7 minutit, kuni need muutuvad krõbedaks ning kergelt pruuniks. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.

Vala kinoa sõelale, loputa hoolikalt voolava külma vee all ning kurna.

Kuumuta 2 tl oliiviõli pannil keskmisel kuumusel. Lisa kollane paprika, küüslauk, roheline sibul, pipra helbed, prae kuni paprika on kergelt krõbe.  Lisa kinoa, tüümian, üks tass vett ning 0.5 tl soola. Lase toidul keema tõusta ning siis vähenda temperatuuri, kata kaanega ja prae umbes seitse minutit. Lisa suvikõrvits, kata kaanega ning prae, kuni kinoa on pehme, 5-8 minutit. Eemalda pann tulelt.  Lisa selleri, mandlid ja kaks tl oliiviõli, maitsesta soolaga. Ja voila, valmis ta ongi! Naudi hõrku maitset!  😍 😍 😍

 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas