Kinoa paella

Paella on traditsiooniline Hispaania riisiroog, mida ilmselt paljud proovinud. Oled Sa aga kunagi valmistanud taimset paella´t kinoaga? See roog valmib kiirelt, viib keele alla ja sisaldab ohtralt taimset valku! Retsept pärineb SIIT.

Eriti head maitset lisab sellele toidule tõeliselt kvaliteetne ja eestimaine Food Studio aedviljapuljong!

Kogus: 6

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta oliiviõli ahjukindlas keskmise suurusega pannis. Pruunista sibulat ja küüslauku keskmisel kuumusel umbes 4 minutit, pidevalt segades. Lisa hakitud paprikad ja ½ tl soola ning prae veel 15 minutit, aeg-ajalt segades.
  2. Lisa tomatipasta ja spargel, sega korralikult ja prae veel 2 minutit.
  3. Lisa kinoa, paprikapulber, ½ tl soola ja pipart ning hauta koos köögiviljadega umbes 5 minutit, pidevalt segades. Lisa 350 ml aedviljapuljongit. Kuumuta keemiseni, seejärel vähenda kuumust ja lase lahtiselt podiseda umbes 25 minutit. Samal ajal kuumuta ahi 190 kraadini.
  4. Lisa 150 ml aedviljapuljongit, sega hästi läbi, kalla pannile ning pane ahju. Küpseta ahjus 10 minutit. Serveeri peterselli ja küpsetatud või värskete sidruniviiludega.
oliiviõli2 sl
suur sibul, hakitud1
küüslauguküüs, purustatud2
punane paprika, hakitud1
oranž paprika, hakitud1
kollane paprika, hakitud1
tomatipasta2 sl
spargel, tükeldatud12 vart
kinoad, keetmata, loputatud1.5 tassi
paprikapulber1 tl
aedviljapuljong (nt Food Studio)500 ml
värske petersell, sidruniviiludserveerimiseks
sool, piparmaitseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!