1 purk

kikerherneid (pestud ja kurnatud)

2

sellerivart (hakitult)

pool

punast paprikat

veerand

kurki

pool

värsket mangot

1 spl

kappareid

2

suurt avokaadot (mitte väga küpset)

2 spl

taimset majoneesi (nt. "Kaste taimetoitlastele)

1

sidruni mahl

veidi

oliiviõli

Maitseks:

soola, pipart, maitsepärmi

Suvi on täies hoos ja sel nädalal pakume Sulle nädalavahetuse grillipeoks ühe päris uudse ja omamoodi roa. Siin kohtuvad avokaado kreemisus, valmistamisviisist tingitud grilline ja suvine maitse, valgurikkad kikerherned ja mõnusad värsked puu- ja köögiviljad! Täiesti suvine kombo, mille valmistamiseks kulub 20 minutit ning millest jagub neljale. 

VALMISTAMINE

Pane kikerherned köögikombaini ja kasuta paar korda pulseerimise programmi, et neid purustada. Kikerherneste purustamiseks saab kasutada ka kahvlit – segu ei pea olema kreemine ja tükkideta. Pane purustatud kikerherned kaussi ja lisa juurde hakitud seller, paprika, kurk, mango, kapparid ning taimne majonees, sidrunimahl, sool ja pipar (soovi korral juustuse meki lisamiseks ka maitsepärm). Sega koostisosad kokku.
Lõika avokaadod pooleks, jäta koor külge aga eemalda kivi. Määri avokaadod oliiviõliga üle ja aseta kuumale grillile 3-4 minutiks.
Kui võtad avokaadod grillilt, raputa üle näputäie soolaga ja lase umbes 5 minutit jahtuda. Pane kikerherne segu avokaado keskele ja serveeri! BOOM – käib maitseplahvatus suus! 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas