Kikerherne-kurgi salati

Kikerherne-kurgi salat on värske ja tervislik suvine retsept. Selle valmistamine võtab aega vaid 15 minutit, kuid on niivõrd maitsev! Sobib ideaalselt eelroaks või kergeks söögikorraks soojal suvepäeval.

Kogus: 4

VALMISTAMINE

  1. Sega suures kausis kokku kõik salati koostisosad.
  2. Lisa kastme koostisosad väiksesse purki, millel on peale  keeratav kaas. Raputa kuni kaste on hästi segunenud. Kalla salat kastmega üle ning sega ühtlaselt.
  3. Hoia salatit külmkapis kuni soovid serveerida.
  4. Head nautimist! 
Salat:
kikerherned (või garbanzo oad), loputatud ja kurnatud430 g
väike kurk1
keskmine tomat, hakitud2
väike punane sibul, hakitud1
värske petersell, hakitud1/4 tassi
mustad oliivid, seemned eemaldatud1 tassi
Kaste:
värsket sidrunimahla2 spl
oliiviõli1/4 tassi
purustatud küüslauguküüs1
vahtrasiirup1 tl
sool, piparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!