Salati jaoks:

1 purk(430 g)

kikerherneid (või garbanzo ube), loputatud ja kurnatud

1

väike kurk (või 1/2 ikka kurki), lõika pikkupidi viilud, eemalda seemned, viilud võiksid olla umbes 0,5 cm

2

keskmist tomatit, hakitud

1

väike punane sibul, hakitud

1/4 tassi

värsket peterselli, hakitud

1 tassi

musti oliive, seemned eemaldatud

Kastme jaoks:

2 spl

värsket sidrunimahla

1/4 tassi

oliiviõli

1

purustatud küüslauguküüs

1 tl

vahtrasiirupit

Maitse järgi

soola ja pipart

Kikerherne-kurgi salat on värske ja tervislik suvine retsept. Selle valmistamine võtab aega vaid 15 minutit, kuid on niivõrd maitsev! Sobib ideaalselt eelroaks või kergeks söögikorraks soojal suvepäeval. 😉

Kogus: 4

VALMISTAMINE

  1. Sega suures kausis kokku kõik salati koostisosad.
  2. Lisa kastme koostisosad väiksesse purki, millel on peale  keeratav kaas. Raputa kuni kaste on hästi segunenud. Kalla salat kastmega üle ning sega ühtlaselt.
  3. Hoia salatit külmkapis kuni soovid serveerida.
  4. Head nautimist! 

Võid ka salati teha ette valmis, ja nautida seda terve nädal!