1 purk

kikerherneid (loputatult)

1

suvikõrvits

2

porgandit

1 kimp

lehtkapsast või spinatit (hakitult)

3

küüslauguküünt (hakitult)

pool tassi

kinoad

pool tassi

punaseid läätsi

1 purk

kookospiima

0,5 spl

kookosõli

1 l

köögiviljapuljongit

2 tassi

vett

1 spl

karripulbrit

Maitseks

vürtsköömneid, kurkumit, koriandrit, tüümiani

Taimne Teisipäev toob Sinuni imeliselt maitsva kikerherne-köögivilja kookoskarri supi.

“Misasja?” sa küsid. Jah, see on üks väga pikk ja natuke lohisev nimi, aga vahel kehtib ütlus, et küll küllale liiga ei tee! Täna on just see päev. Tänane toit on nagu karri, aga hästi vedelal kujul.  Sees on sel kõik maitsvad asjad, mis garanteerivad meeldejääva kogemuse! 
Julgustame Sind katsetama ja supiteo ette võtma. Miks? Sest Sa oled väärt uusi mõnusaid maitseelamusi! 
Antud kogusest saab söönuks umbes 6-7 inimest.

VALMISTAMINE
Pane pott keskmise kuumusega tulele ning lisa õli, kuumuta. Lisa kikerherned, suvikõrvits, porgand, küüslauk, hakitud lehtkapsas või spinat. Kuumuta segu potis, kuni viljad hakkavad pehmenema ning lisa karri, tüümian, vürtsköömen, kurkum ja koriander. Sega ja kuumuta veel umbes 1-2 minutit.
Lisa köögiviljapuljong, läätsed ja kinoa. Keeda keskmisel kuumusel umbes 15 minutit.
Lõpuks vala juurde kookospiim ja lase veel podiseda 5 minutit. Kui supp jääb liiga paks, lisa juurde köögiviljapuljongit või vett. Serveeri ja naudi!

Kuivõrd oled varem valmistanud kookospiimal põhinevaid suppe? See ei ole kuigi eestipärane, kuid kööki võiks jaguda maitseid igast maailma nurgast! Erinevus rikastab. 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas