200 g

kinoad (keetmata)

2 purki

kikerherneid (loputatult)

80 ml

vett

2 spl

sidrunimahla

1,5 spl

tahiinit

1,5 spl

Dijoni sinepit (võib asendada muu mahedamaitselise sinepiga)

1 väike

punane sibul

u 30

viilutatud kirsstomatit

u 25 g

hakitud varssellerit

1

avokaado (kuubikuteks lõigatud)

Maitseks

soola ja pipart

Õue on üllatuslikul kombel saabunud suvi! Võtame sellest siis viimast (sest kunagi ei tea, kaua see meil kestab, eks) ja teeme ühe lihtsa vitamiinirikka salati, milles on kreemisust, küllaga värvi ja mõnusat maitset! Ikka selleks, et iga toidukord oleks hellitus nii kehale kui meelele.  Kõigest 20 minutit ja 4-6 täidetud kõhtu – imeline, kas pole?!   


VALMISTAMINE
Loputa külma vee all kinoa ja seejärel valmista vastavalt pakendil olevale õpetusele.
Samal ajal, kui kinoa valmib, pane umbes 55 g (0.25 tassitäit) kikerherneid blenderisse või köögikombaini, lisa vesi, sidrunimahl, sinep, tahiini, sool ja pipar ning töötle ühtlaseks massiks. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid (sobib ka maitsepärm ).
Pane suurde kaussi ülejäänud kikerherned, valminud kinoa, hakitud sibul ja viilutatud kirsstomatid, varsselleri tükikesed ja avokaadokuubikud – sega läbi!
Pane paras ports taldrikule, nirista peale kastet ja lase hea maitsta!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev
Retsepti allikas