2 spl

Õli

0,5 tk

Sibul (haki peeneks)

1 spl

Ingverit (haki peeneks)

1 tk

Punase tšilli kaun (haki peeneks)

1 tl

Jahvatatud vürtsköömneid

1 tl

Jahvatatud koriandrit

1 tl

Jahvatatud kurkumit (soovi korral)

0,5 tl

Kaneeli

3 spl

Karripulbrit

1 tl

(Suitsu) paprikapulbrit

0,5 tl

Karrilehti (soovi korral)

2 tk

Kartulit (haki väikesed kuubikud)

1 purk

Purustatud tomateid

1 purk

Kookospiima

250 ml

Vett

200 grammi

Punaseid läätsi

0,5 tk

Laimi (pigista mahl)

Maitseks

Soola ja pipart

Vastavalt soovile

Basmati riisi

 Jagame Sinuga Anett Velsbergi mõnusalt kosutavat läätsekarri retsepti, mille ta ise spetsiaalselt oma paljude hõrgutiste seast Taimse Teisipäeva jaoks välja valis.

Kui sa veel Anetti ei tea, siis tema on see osavnäpust noor eestlanna, kes hetkel maailmas laineid lööb nii toidufotograafias kui ka retseptide loomisel. Nagu öeldakse: ”Üks pilt räägib rohkem kui tuhat sõna!” Kiigake kindlasti Aneti instagramikontot ning eksige ära tema kodulehele, kus erinevalt meie ilmaolust, valitseb alati suviselt mõnus meeleolu!

Imeliselt isuäratavad paigad, eksole? Aga ära unusta end siis liiga pikalt ekslema, vaid tee ka üks maitsev karri valmis!

  VALMISTAMINE

Valmista pakendil oleva õpetuse kohaselt basmati riis. Kogus vali vastavalt sellele, mitu inimest võiks söönuks saada.

Samal ajal kuumuta pannil õli, lisa sibul, küüslauk, tšilli, ingver, maitseained ning karrilehed (kui neid kasutad). (NB! Kui sa ei talu just eriti hästi vürtsikust, siis ole ingveri ja tšilliga ettevaatlik, sest ka karri ja vürtsköömned lisavad omajagu vürtsi.) Kuumuta segu pannil 2-3 minutit.

Lisa kartulikuubikud ja kuumuta veel 3-5 minutit, kuni kartul on kergelt pruunikas. Lisa kookospiim, tomatikonserv ja läätsed. Keeda madalal kuumusel 20-30 minutit, kuni läätsed ja kartulid on pehmed. Vajadusel lisa vahepeal vett. Maitsesta laimimahla, soola ja pipraga.

Naudi!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev