Kiire läätsekarri

Jagame Sinuga Anett Velsbergi mõnusalt kosutavat läätsekarri retsepti, mille ta ise spetsiaalselt oma paljude hõrgutiste seast Taimse Teisipäeva jaoks välja valis. Hoia Aneti retseptidel silma peal SIIN.

VALMISTAMINE:

  1. Valmista pakendil oleva õpetuse kohaselt basmati riis. Kogus vali vastavalt sellele, mitu inimest võiks söönuks saada.
  2. Samal ajal kuumuta pannil õli, lisa sibul, küüslauk, tšilli, ingver, maitseained ning karrilehed (kui neid kasutad). (NB! Kui sa ei talu just eriti hästi vürtsikust, siis ole ingveri ja tšilliga ettevaatlik, sest ka karri ja vürtsköömned lisavad omajagu vürtsi.) Kuumuta segu pannil 2-3 minutit.
  3. Lisa kartulikuubikud ja kuumuta veel 3-5 minutit, kuni kartul on kergelt pruunikas. Lisa kookospiim, tomatikonserv ja läätsed. Keeda madalal kuumusel 20-30 minutit, kuni läätsed ja kartulid on pehmed. Vajadusel lisa vahepeal vett.
  4. Maitsesta laimimahla, soola ja pipraga ning serveeri kohe.
õli2 spl
sibul, hakitud1-2
ingver, hakitud1 spl
punase tšilli kaun, hakitud1
vürtsköömned, jahvatatud1 tl
koriander, jahvatatud1 tl
kurkum, jahvatatud1 tl
kaneel1/2 tl
karripulber3 spl
paprikapulber1 tl
karrilehed1/2 tl
kartul, hakitud2
tomatid, purustatud1 purk
kookospiim1 purk
vesi250 ml
punased läätsed200 g
laimimahl1/2tk
sool, piparmaitse järgi
basmati riisserveerimiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!