Kartulipuder

Kas oled kunagi kohanud inimest, kellele ei meeldiks kartulipuder? See on vist üks nendest söökidest, mis kõigile peale läheb. Pakume Sulle välja ühe päris erilise kartulipudru elamuse. Mis selle siis eriliseks teeb? See, et puder koosneb lisaks kartulitele ka valgurikastest ubadest.


VALMISTAMINE:
  1. Koori kartulid, lõika need suuremateks tükkideks ning pane potti. Potis olgu vett nii palju, et kõik kartulid oleks veega kaetud. Keeda kartulid pehmeks ja kurna. Pane köögikombaini või blenderisse küüslauguküüned ja lase masinal need pisikesteks tükkideks hakkida, lisa kurnatud ja külma veega loputatud oad, sool, paprika ning töötle, kuni oled saavutanud kreemise ja ühtlase konsistentsi.
  2. Tambi kartulid pudruks vahepeal köögikoort ning margariini lisades. Lisa pudrule töödeldud ubade mass, must pipar, sool, maitsepärm ning tambi veel kuni oled saavutanud ühtaslelt kreemise pudru. Lisa vajadusel veel soola või meelepäraseid maitseaineid.
  3. Kastme jaoks lase pann soojaks, sulata margariin ning lisa hakitud sibul ja porgand, prae umbes 3-4 minutit ning lisa ka väiksteks tükkideks hakitud brokoli ning suvikõrvits.
  4. Maitsesta soola ja pipraga ning prae, kuni brokoli hakkab pruunistuma ja suvikõrvits klaasistuma.
  5. Lisa pannile järelejäänud köögikoor ja sega. Lase toidul madalal kuumusel kaane all podiseda, kuni brokoli on parajalt krõmps/pehme. Puista sisse paprikapulbrit ja maitsepärmi ning soovi korral tšillit
  6. Serveeri kartulipudru peal ja naudi!
Kartulipuder:
kartul10-12
valged oad2 purki
margariin1/4 tassi
kaerakoor 4 spl
küüslauguküüs2-3
sool, pipar, Bon maitsepärmmaitse järgi
paprikapulber1/4 tl
Kaste:
brokoli, hakitud1
suvikõrvits, hakitud1
sibul, hakitud1
porgand, hakitud1
Bon Soya maitsepärm1 spl
margariin1 spl
sool, pipar, paprikapulber, ürdid, tšillimaitse järgi
taimne koor1/2-1 pakki

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!