Kartulipuder koorese sibulakastme, mahlase peedisalati ja hakkpallidega

Kogus: 4-5

VALMISTAMINE:

  1. Koori kartulid ja pane soolaga maitsestatud vette keema. Lase kartulid pehmeks, isegi puruks keeda (u 30-40 min), kurna, kuid jäta natuke keeduvett poti põhja.
  2. Samal ajal pane väikse kastruliga margariin, taimne piim, poolik puljongikuubik, pool soolakogust ja oad keema ja lase neil umbes viie minuti jagu podiseda. Seejärel püreesta saumiksriga segu. Tambi kartulid katki, lisa neile oa-piima segu ja sega korralikult. Maitse ja vajadusel lisa soola või näiteks maitsepärmi. Oad võib siit ka välja jätta, kuid need on heaks kiudaine- ja valguallikaks.
  3. Haki sibul (ja küüslauk) peenikeseks ja pane õliga kuumaks aetud pannile. Prae, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa jahu, sega korralikult ja lase veel paar minutit praadida. Seejärel lisa taimne piim, vesi, poolik puljongikuubik ja osa sojakastmest. Sega korralikult ja lase kastmel pakseneda. Maitse ja vajadusel lisa veel sojakastet, soola või pipart. Salati jaoks sega kokku riivitud peet, taimne majonees ja purustatud küüslauk või küüslaugu maitseaine.
  4. Hakkpallid viska õliga kuumaks aetud pallile ja lase täpselt nii kuldrpuuniks, kui soovid. Tulemus on parem, kui lased hakkpallidel eelnevalt üles sulatada või sulatad neid natuke mikrolaineahjus.
Kartulipuder:
kartul (keskmise suurusega)10 tk
margariin1 spl
sool0,5+0,5 tl
puljongikuubik0,5 tk
taimne piim200 ml
kartuli keeduvesi50 ml
aedoad (kurnatud, loputatud)1 dl
Kaste:
sibul1 tk
jahu (nisujahu või kikerhernejahu)1 spl
õli1 spl
puljongikuubik0,5 tk
sojakaste1-2 spl
küüslauk (purustatud, maitse järgi küüslaugupulbriga)1 tk
taimne piim200 ml
sool, pipar, maitsemärm, maitseks
Hakkpallid
Annamma hakkpallid (eelnevalt sulatatud) 1 pakk
õli1 spl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!