1-2 tk

Sibulat (tükelda)

5-6 tk

Kartulit (koori ja viiluta)

1/4 tk

Lillkapsast (tükelda peeneks)

50-100g

Šampinjone (viiluta/ võib ka ära jätta)

1 tk

Tomat (tükelda/ võib ka ära jätta)

1-2 tk

Porgandit (riivi/ võib ka ära jätta)

200 ml

Taimset koort (nt Planti kaerakoor, Alpro sojakoor)

Maitseks

Karrit, soola

 Kuigi Taimne Teisipäev soosib sageli igasuguseid nö kiiksuga roogasid ja huvitavaid kombinatsioone, meeldib meile ka lihtsatest koostisainetest valmistatud lihtne toit.

Siin on üks imemaitsev ja samas hästi lihtne ja kodune kartuli-lillkapsavorm. Antud kogusest saab kõhu täis 2-3 inimest.

 VALMISTAMINE 

Määri ahjuvorm (hea, kui oleks kaanega nõu või kata fooliumiga) õliga, lao vormi esimese kihina viilutatud kartulid, seejärel sibul ning siis lillkapsas, tomat, porgand ja seened. Piserda viimasele kihile veidi õli ja raputa peale karrit ning soola. Korda samal viisil kihtide ladumist ja maitsestamist, kuniks vorm saab täis või toormaterjal lõpeb.

Lõpuks vala vormile ühtlase kihina taimne koor. Küpseta kaetud ahjuvormi keskmise kuumusega ahjus umbes tunnike või seni kuni kartulid ja lillkapsas on pehmed ja küpsenud.

Taimne Teisipäev soovitab omalt poolt lisada ka maitsepärmi, kui see kodus olemas on, sest see teeb kõik hea veel paremaks!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev 

Retsepti autor.