Need mõnusalt kohevad ja kardemonised kuklid on vastlapäevaks imeline maiuspala!
Kogus: 6-8
VALMISTAMINE:
- Sega kuivained suuremas kausis kokku (va pärm).
- Valmista munaasendaja pakendil oleva õpetuse järgi 1 taimne “muna”.
- Lahusta pärm käesoojas piimas ja oota umbes 5 min, kuni pärm hakkab vahutama (muutub aktiivseks).
- Lisa piima ja pärmisegusse taimne “muna” ja vala kogu segu kuivainete hulka. Sega läbi ja vala kogu segu tööpinnale.
- Lisa margariin ja sõtku (kuni 15 min), kuni taigen tuleb käte küljest lahti.
- Aseta taignapall tagasi kaussi. Raputa õrn kiht jahu taignapalli alla ja peale.
- Kata kauss rätikuga ja aseta sooja kohta kerkima.
- Kergita taigen kahekordseks (kuni 2 h).
- Vormi taignast 6-8 kuklit.
- Kergita kuklid rätiku all kahekordseks (kuni 30 min).
- Küpseta kuklid 200 kraadi juures kuldpruuniks (pöördõhuga ahjus 190 kraadi juures).
- Jahuta, lõika kuklitel mütsid maha.
- Täida kuklid meelepärase moosi ja taimse vahukoorega.
- Kaunista tuhksuhkruga.