Kardemoni vastlakuklid

Need mõnusalt kohevad ja kardemonised kuklid on vastlapäevaks imeline maiuspala!

Kogus: 6-8 tk

VALMISTAMINE:

  1. Sega kuivained suuremas kausis kokku (va pärm).
  2. Valmista munaasendaja pakendil oleva õpetuse järgi 1 taimne “muna”.
  3. Lahusta pärm käesoojas piimas ja oota umbes 5 minutit kuni pärm hakkab vahutama (muutub aktiivseks).
  4. Lisa piima ja pärmisegusse taimne “muna” ja vala kogu segu kuivainete hulka. Sega läbi ja vala kogu segu tööpinnale.
  5. Lisa margariin ja sõtku (kuni 15 min), kuni taigen tuleb käte küljest lahti.
  6. Aseta taignapall tagasi kaussi. Raputa õrn kiht jahu taignapalli alla ja peale.
  7. Kata kauss rätikuga ja aseta sooja kohta kerkima. 
  8. Kergita taigen kahekordseks (kuni 2 h).
  9. Vormi taignast 6-8 kuklit.
  10. Kergita kuklid rätiku all kahekordseks (kuni 30 min).
  11. Küpseta kuklid 200 kraadi juures kuldpruuniks (pöördõhuga ahjus 190 kraadi juures).
  12. Jahuta, lõika kuklitel mütsid maha.
  13. Täida kuklid meelepärase moosi ja taimse vahukoorega.
  14. Kaunista tuhksuhkruga.
jahu300-400 g
sool0,5 tl
jahvatatud kardemon0,5 tl
suhkur65 g
taimne "muna" (kasuta nt Orgran munaasendajat)1
taimne piim (nt mandlipiim)165 ml
värske pärm (asendus: 7 g kuivpärmi)20 g
margariin85 g
taimne vahukoor200 ml
moosmaitse järgi

Parimad nipid taimse toidu eelistamiseks otse postkasti:

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!