1/4 tassi

riisi

1 keskmine

kapsas

1 keskmine

sibul, hakitud

2 tassi

šampinjone

1/2

keskmisest oranžist paprikast, hakitud

1/4 tassi

värsket koriandrit

peotäis

hakitud rohelist sibulat

1 tl

vürtsköömneid

1 spl

tamarit (või sojakastet)

1/2 tl

pipart

Kastme jaoks:

1/2

keskmisest sibulast, hakitud

1/2

purki konserveeritud tomatit

1/2 tl

paprikapulbrit

1 spl

tomatipastat

1/2 tl

soola

Serveerimiseks:

vegan juust (valikuline)

taimne majonees (valikuline)

Kapsarullid riisi, seente ja köögiviljadega ning imelihtsa tomatikastmega! Kerge ja tervislik roog, mis sobib suurepäraselt tänasesse õhtusse!

Kogus: 8 rulli

VALMISTAMINE: 

  1. Keeda riis.
  2. Pane kapsas mikrolaineahju 5-7 minutiks täiel võimsusel.  Nii on kergem eemaldada kapsalehti. Kui saad ettevaatlikult kapsalehed kätte, keeda neid vees 3-5 minutit.
  3. Samal ajal soojenda ahi kuni 180 kraadi ning alusta kastme valmistamisega. Pane sibul pannile ning prae 2-3 minutit. Siis lisa konserveeritud tomatid, paprika, tomatipasta ja sool. Hauta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit segades tihti.
  4. Valmista täidis. Pane pannile sibul ning prae 2-3 minutit. Lisa seened ja paprika, ning prae 4 minutit. Siis lisa riis, koriander, roheline sibul, vürtsköömned, tamari ja pipar. Sega kuskil 2 minutit, maitse ning vajadusel lisa veel soola.
  5. Tee täidisega kapsarullid. Pane kapsarullid ahjuvormi, kalla peale kaste ning pane ahju. Küpseta umbes 15 minutit. Serveeri valikuliselt vegan juustu ja taimse majoneesiga.
  6. Naudi!

#taimneteisipäev