Kapsarullid

Kapsarullid riisi, seente ja köögiviljadega ning imelihtsa tomatikastmega! Kerge ja tervislik roog, mis sobib suurepäraselt tänasesse õhtusse! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 8 rulli

VALMISTAMINE: 

  1. Keeda riis.
  2. Pane kapsas mikrolaineahju 5-7 minutiks täiel võimsusel.  Nii on kergem eemaldada kapsalehti. Kui saad ettevaatlikult kapsalehed kätte, keeda neid vees 3-5 minutit.
  3. Samal ajal soojenda ahi 180 kraadini ning alusta kastme valmistamisega.
  4. Pane sibul pannile ning prae 2-3 minutit. Siis lisa konserveeritud tomatid, paprika, tomatipasta ja sool. Hauta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit segades tihti.
  5. Valmista täidis. Pane pannile sibul ning prae 2-3 minutit. Lisa seened ja paprika, ning prae 4 minutit. Siis lisa riis, koriander, roheline sibul, vürtsköömned, tamari ja pipar. Sega kuskil 2 minutit, maitse ning vajadusel lisa veel soola.
  6. Tee täidisega kapsarullid. Pane kapsarullid ahjuvormi, kalla peale kaste ning pane ahju. Küpseta umbes 15 minutit. Serveeri valikuliselt vegan juustu ja taimse majoneesiga.
riis1/4 tassi
kapsas1 keskmine
sibul, hakitud1 keskmine
šampinjonid2 tassi
keskmine oranž paprika, hakitud1/2
värske koriander1/4 tassi
hakitud roheline sibulpeotäis
vürtsköömned1 tl
tamari (või sojakaste)1 spl
pipar1/2 tl
Kaste:
keskmine sibul, hakitud1/2
konserveeritud tomatid350 g
paprikapulber1/2 tl
tomatipasta1 spl
sool1/2 tl
Serveerimiseks:
vegan juust
taimne majonees

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!