Herne-bataadi püreesupp

VALMISTAMINE:

  1. Pane eelmisel õhtul 1 tassitäis kollaseid herneid (soovitame kasutada poolitatud herneid, sest need valmivad oluliselt kiiremini) rohke veega likku.
  2. Järgmisel päeval prae poti põhjas õli ja soolaga (1 tl) sibulat, bataati, kartulit ja porgandit, kuni sibul muutub klaasjaks (võid sellele kombole lisada ka küüslauku).
  3. Lisa eelnevalt leotatud herned, umbes 2 liitrit vett ja lase kaane all haududa, kuni köögiviljad pehmeks muutuvad (umbes 1 h – oleneb ka Sinu tükeldamistehnikast ja sellest, kas kasutad terveid või poolitatud herneid).
  4. Eemalda pott tulelt, lisa taimne koor ja/või taimepiim (vastavalt sellele, kui vedelat või paksu ja kui kreemist suppi soovid) ning blenderda või püreesta sumikseriga.
  5. Lisa küüslaugupulber, tüümian, maitsepärm ja paprikapulber ning vajadusel soola-pipart. Lase veel umbes 10 minuti jagu keskmisel kuumusel podiseda.
  6. Samal ajal soovitame valmistada pannil krõbedad leivakuubikud, mis supi veel mõnusamaks teevaks. Selleks prae mõned minutid keskmisel kuumusel kergelt õlisel või kuival pannil leivakuubikuid ja lase seejärel natuke seista.
õli1 spl
suurem sibul, tükeldatud1
bataat0.5 - 1 tk
porgand, hakitud1 tk
vesi 2 - 2.5 l
kollased herned, üleöö leotatud1 tass
küüslaugupulber0.5 - 1 tl
Bon maitsepärm2- 3 spl
paprikapulber1 tl
taimne koor 1-2 dl
sool, piparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!