1 spl

õli

1

suurem sibul (tükeldatud)

0,5 - 1 tk

bataat (pool suuremat või terve väiksem, haki kuubikuteks)

1 tk

porgand (hakitud)

2 - 2,5 l

vesi

1 tass

kollaseid (poolitatud) herneid, leota üleöö

0,5 - 1 tl

küüslaugupulbrit

2- 3 spl

maitsepärmi

1 tl

paprikapulbrit

1-2 dl

taimset koort (nt kaera või soja), võid panna ka 1 dl taimset koort ja lisaks taimepiima (nt soja või kaera)

Maitseks

soola ja pipart

 Mõnust mõmisema panev herne-bataadi püreesupp 
Nii nagu tõnäoliselt Sinagi, armas sõber, ajame ka meie aeg-ajalt mõne toidu valmistamisel retseptil näpuga järge, aga teinekord improviseerime niisama. Ühel õhtul oligi nii, et tavalise õhtuse kokkamise käigus sündis maailma parim püreesupp. Sinu õnneks me teame, et parem on ikka karta kui kahetseda ja seega täheldasime kõik vajaliku täpselt üles.  Tol hetkel ei osanud arvatagi, et sündinud on uus täielik lemmik!

Antud kogusest tuleb pea 2 liitrit suppi. Kui seda tundub palju, siis ole julgustatud – see on seda väärt.  Lisaks on see väärt sõbraga ja kolleegiga jagamist.

 VALMISTAMINE
Pane eelmisel õhtul 1 tassitäis kollaseid herneid (soovitame kasutada poolitatud herneid, sest need valmivad oluliselt kiiremini) rohke veega likku.

Järgmisel päeval prae poti põhjas õli ja soolaga (1 tl) sibulat, bataati, kartulit ja porgandit, kuni sibul muutub klaasjaks (võid sellele kombole lisada ka küüslauku). Lisa eelnevalt leotatud herned, umbes 2 liitrit vett ja lase kaane all haududa, kuni köögiviljad pehmeks muutuvad (umbes 1 h – oleneb ka Sinu tükeldamistehnikast ja sellest, kas kasutad terveid või poolitatud herneid).

Eemalda pott tulelt, lisa taimne koor ja/või taimepiim (vastavalt sellele, kui vedelat või paksu ja kui kreemist suppi soovid) ning blenderda või püreesta sumikseriga. Ole ettevaatlik, et pritsmed Sind ei põletaks. 

Lisa küüslaugupulber, tüümian, maitsepärm ja paprikapulber ning vajadusel soola-pipart. Lase veel umbes 10 minuti jagu keskmisel kuumusel podiseda.

Samal ajal soovitame valmistada pannil krõbedad leivakuubikud, mis supi veel mõnusamaks teevaks. Selleks prae mõned minutid keskmisel kuumusel kergelt õlisel või kuival pannil leivakuubikuid ja lase seejärel natuke seista. Imehea – no ausõna, noh! 😍 😍 😍

Kas oled kunagi üldse kuivatatud herneid ise leotatud ja neist suppi teinud? Imeliselt maitsev ja lisaks väga soodne variant. Julgustame katsetama! 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev