Burgerite valmistamiseks:

500 g

bataati ehk maguskartulit

240 g

musti ube

2 spl

oliiviõli

pool

punast pipart või paprikat

1

peeneks hakitud sibul

1 tl

jahvatatud köömneid

0.5 tl

cayenne'i pipart

5-6 spl

riivsaia

maitseks:

soola ja pipart

Avokaado kreemi valmistamiseks:

2

küpset avokaadot

4 tl

laimi mahla

2

küüslauguküünt

peotäis

koriandrit

maitseks:

soola, pipart, maitsepärmi

Serveerimiseks:

2

tomatit

4

saiakuklit

2 spl

taimset majoneesi (Näiteks "Taimetoitlaste kaste")

4

salatilehte

veidi

jalapenosid

Vahel lihtsalt on burksi isu! No mis Sa siis ära teed? Ikka burksi, eks?! 😍

Aga tahaks sellist burgerit, mida oleks hea ja kerge seedida, aga mille osas maitses allahindlusi ei tee. Meil on täna just selline retsept jagamiseks – bataadi burger kogu oma headuses ja mahlakuses. Antud kogusest saab 4 korralikku ja kõhtu täitvat burgerit ja aega kulub kõigest pool tunnikest. Päris hea diil, või mis?

 

VALMISTAMINE

Eelkuumuta ahi 200°C juures. Koori bataat, lõika tükkideks, aseta ahjuplaadile ja küpseta umbes 20 minutit või kuni bataadi tükid on pehmed. Loputa mustad oad külma veega ja kurna. Püreesta oad ja bataat köögikombainis ning aseta segu suurde kaussi.

Järgmisena prae õrnalt punane pipar ja sibul 1 tl oliiviõliga. Seejärel lisa köömned ja cayenne’i pipar. Vala bataadi ja oa püree juurde, lisa riivsai. Sega korralikult ja maitsesta soola ja piparaga. Aseta segu 30 minutiks kõrvale tahenema.

Püreesta köögikombainis avokaado ja küüslauk koos laimi mahlaga. Lisa ka soola ja pipart oma maitse järgi. Soovi korral võid juustuse meki lisamiseks segada sisse ka maitsepärmi. Soovi korral haki koriandri lehed ja lisa kreemile.

Kuumuta ülejäänud õli pannil. Tee bataadi püreest 4 burgeripihvi ja prae mõlemat külge umbes 2-3 minutit, kuni nad on kuldpruunid.

Serveerimiseks viiluta tomat ja jalapenod. Sega majonees ja jalapenod kokku ning määri kuklitele. Aseta kukli vahele tomati viilud, salatileht ja bataadi burgerid, mille peale määri avokaado kreemi.

Naudi imemaitsvat ja samal ajal täitsa tervislikku burksi!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas