Banaanileib

Pühade puhul sobib alati lauale üks mõnus maiuspala! Miks mitte valmistada see imemaitsev banaanileib, millega üllatada oma pere ja tuttavaid? See on lihtsalt nii hea! 

VALMISTAMINE

  1. Sega suuremas kausis kokku kuivained: jahu, sool, sooda ja kaneel.
  2. Väiksemas kausis sega kokku piim ja linaseemned, lase umbes minutike linaseemnetel paisuda.
  3. Seejärel lisa banaanid, agaavisiirup, vanill ning sega ühtlaseks.
  4. Lõpuks kalla vedel kuivainete hulka ning sega kuni moodustub tainas, kui tainas on liiga kuiv või raske segada lisa veel piima, kuni moodustub tainas, mis on vedelamapoolne. Kui taina konsistents on õige, lisa soovitud lisandid.
  5. Pane tainas leivavormi ning küpseta 180 kraadi juures u 50-60 minutit, kuni leiva sisse torgatud hambaork tuleb välja puhas.
  6. Naudi!
jahu2 tassi
söögisooda1 tl
sool0,5 tl
kaneel maitse järgi
väga küpset banaani2
vanillisuhkur või -ekstrakt1 tl
taimne piim1 tass
agaavisiirup1/4 tass
jahvatatud linaseemneid1-2 spl
soovi korral lisa nt hakitud kreeka pähkleid, šokolaaditükke, rosinaid, vms

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!