2 tassi

jahu

1 tl

söögisoodat

0,5 tl

soola

2 spl

kaneeli (maitse järgi rohkem või vähem)

2

väga küpset banaani

1 tl

vanillisuhkrut või -ekstrakti

1 tass

taimset piima

1/4 tass

agaavisiirupit (kui soovid, et leib oleks magusam)

1-2 spl

jahvatatud linaseemneid (hoiab leiba paremini koos)

Soovi korral võib lisada nt hakitud kreeka pähkleid, šokolaaditükke, rosinaid, vms

Pühade puhul sobib alati lauale üks mõnus maiuspala! Miks mitte valmistada see imemaitsev banaanileib, millega üllatada oma pere ja tuttavaid? See on lihtsalt nii hea! 😉

VALMISTAMINE

  1. Sega suuremas kausis kokku kuivained: jahu, sool, sooda ja kaneel.
  2. Väiksemas kausis sega kokku piim ja linaseemned, lase umbes minutike linaseemnetel paisuda.
  3. Seejärel lisa banaanid, agaavisiirup, vanill ning sega ühtlaseks.
  4. Lõpuks kalla vedel kuivainete hulka ning sega kuni moodustub tainas, kui tainas on liiga kuiv või raske segada lisa veel piima, kuni moodustub tainas, mis on vedelamapoolne. Kui taina konsistents on õige, lisa soovitud lisandid.
  5. Pane tainas leivavormi ning küpseta 180 kraadi juures u 50-60 minutit, kuni leiva sisse torgatud hambaork tuleb välja puhas.
  6. Naudi!